Style Switcher

Layout options
  • Boxed Layout
  • Full Width Layout
Primary Color

 

مدتهاست در محافل مالیاتی صحبت مالیات‌گیری از صندوقهای فروشگاهی داغ است. بهترین راه‌حلی که تا به امروز سازمان  امور مالیاتی برای این کار پیدا کرده ایجاد هماهنگی با بانک مرکزی و لینک کردن پوز (point of sale) های فروشگاهی با بانک اطلاعاتی سازمان امور مالیاتی است. کمی سرچ کردن در فضای وب ما را به صحبتهای معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی رساند. از جمله مصاحبه کوتاه اش با دنیای اقتصاد و مقاله روزنامه انتخاب. بازتاب کوتاه بین المللی از توئیت‌اش را نیز می‌توانید در فاینشنال تریبون ببینید‌.

چند سال قبل (سالهای 96 و 97 ) در راه‌حلهای اداره مالیات برای این موضوع صحبت از حافظه مالیاتی سخت افزاری بود، چیزی مثل قفل‌های سخت افزاری که نرم افزارهای حسابداری از انها استفاده می‌کردند اما با این همکاری تنگاتنگ بین معاونت IT بانک مرکزی و سازمان امور مالیاتی ظاهرا سازمان امور مالیاتی راه حل قرص و محکم‌تری برای مالیات گرفتن از پوزهای فروشگاهی پیدا کرده است و امروز با اطمینان بیشتری می‌توان گفت اخذ مالیات از پوزهای بانکی برو برگرد ندارد. فقط می‌مانَد اینکه چگونه کسب و کارها به نصب و معرفی پوزهای بانکی‌شان به سازمان امور مالیاتی "الزام" شوند. شاید شما هم مثل ما از کلمه الزام خوشتان نمی‌آید. این واژه ما را یاد کلاسهای دکتر فرشید فریدونی انداخت. ایشان در تعریف مالیات و تئوری‌های مالیاتی می‌گفت : "دوستان، مالیات یک موضوع قهری هست و اگر تمکین نشه، اجبار وارد عمل میشه"

به اعتقاد ما با توجه به تجربه‌ای که سازمان امور مالیاتی در اجرای معاملات فصلی (ماده 169) و مالیات بر ارزش افزوده دارد این پروژه را نیزبه مرور اجرایی خواهد کرد . فراخوانهایی هم که داده است مدل اجرای ارزش افزوده را تایید می‌کند: یعنی همزمان افزایش دامنه کسب و کارهایی که مشمول خواهند شد و افزایش میزان مالیات دریافتی با توجه به تراکنش های هر کسب و کار

همکارمان خانم راضیه منصوری که قبلا مطلبی در مورد تسهیلات از ایشان خوانده‌اید چند ماده قانونی با اهمیت را در مورد پوزهای فروشگاهی انتخاب کرده است که بد نیست نگاهی به آنها بیاندازیم:

چه کسانی مشمول این قانون هستند و باید ثبت نام کنند؟

ماده 1 بند ج ـ کلیه صاحبان مشاغل (صنفی و غیرصنفی) و اشخاص حقوقی موضوع فصل‌های چهارم و پنجم باب سوم قانون مالیات های مستقیم مصوب 1366/12/3 با اصلاحات و الحاقات بعدی آن، مشمول این قانون هستند.

ماده 2ـ کلیه اشخاص مشمول مکلفند به ترتیبی که سازمان مقرر می کند، نسبت به ثبت نام در سامانه مودیان اقدام کنند. خرده فروشی‌ها و واحدهای صنفی که مستقیما با مصرف کننده نهائی ارتباط دارند، علاوه بر عضویت در سامانه مودیان، موظف به استفاده از پایانه فروشگاهی می باشند. استفاده از پایانه فروشگاهی برای مودیانی که مستقیما با مصرف کننده نهائی ارتباط ندارند، الزامی نیست.

مزیت‌ها و مشوق‌ها:

ماده 4 ـ اصل بر صحت اطلاعات ثبت شده مودی در سامانه مودیان است، مگر خلاف آن اثبات شود. (که البته باید صبر کرد و دید در عمل و در اجرا چه خواهد شد)

ماده 7ـ صورتحساب های الکترونیکی ثبت شده در سامانه مودیان به منزله ثبت آنها در سامانه فهرست معاملات موضوع ماده (169) قانون مالیات های مستقیم است و فروشنده و خریدار تکلیف اضافی در این مورد نخواهند داشت.

ماده 17 ـ سازمان موظف است در پنج سال اول پس از استقرار سامانه مودیان به منظور تشویق صاحبان مشاغل موضوع فصل چهارم باب سوم قانون مالیات های مستقیم که فروشهای خود را با استفاده از پایانه فروشگاهی انجام داده و کالاها و خدمات موردنیاز خود را از واحدهای اقتصادی عضو سامانه مودیان خریداری کنند، معادل 20% مالیات بر ارزش افزوده ای که مودی در هر دوره به سازمان پرداخت می کند یا 1% فروش وی (هر کدام کمتر باشد)، حداکثر تا 000ر000ر60 ریال در هر دوره مالیاتی به عنوان پاداش همکاری مودی، از مالیات بر ارزش افزوده دوره بعدی وی (و در صورتی که بیش از مالیات آن دوره باشد، دوره های بعد از آن) کسر کند.

 

جریمه‌ها:

ماده 22

الف ـ عدم صدور صورتحساب الکترونیکی، معادل 10% مجموع مبلغ فروش انجام شده بدون صدور صورتحساب الکترونیکی یا 000ر000ر20 ریال، هر یک که بیشتر باشد.

ب ـ عدم عضویت در سامانه مودیان، عدم استفاده از پایانه فروشگاهی، عدم استفاده از حافظه مالیاتی، استفاده از حافظه مالیاتی متعلق به سایر مودیان، یا واگذاری حافظه مالیاتی خود به دیگران، معادل 10% مجموع مبلغ فروش انجام شده از آن طرق، یا 000ر000ر20  ریال، هر یک که بیشتر باشد و محرومیت از اعمال معافیت های مالیاتی، نرخ صفر و مشوقهای موضوع قانون مالیات های مستقیم در همان سال مالی.

پ ـ عدم اعلام شماره حساب یا حسابهای بانکی واحد اقتصادی که گردش مالی واحد از طریق آن یا آنها انجام می شود به سازمان، معادل 10% مجموع مبلغ فروش انجام شده از طریق آن حساب یا 000ر000ر20 ریال، هر یک که بیشتر باشد و محرومیت از اعمال معافیت های مالیاتی، نرخ صفر و مشوقهای موضوع قانون مالیات های مستقیم در همان سال مالی.

ت ـ عدم تحویل صورتحساب چاپی به خریدار، حذف یا مخدوش کردن صورتحساب، معادل  2% مبلغ صورتحساب های مذکور یا معادل 000ر000ر20 ریال هر یک که بیشتر باشد.

ث ـ عدم رعایت احکام مذکور در مواد (12)، (13) و (14) این قانون، معادل 1% مبلغ فروش  گزارش نشده یا معادل 000ر000ر10  ریال، هر یک که بیشتر باشد.

توضیح : مواد انتخاب شده متن کامل قانون نیست. متن کامل قانون پایانه های فروشگاهی را می‌توانید در وبسایت اداره مالیات مطالعه کنید.

 

نمی‌دانم، شاید شما خوش شانس باشید و از سرورهای بانک مرکزی و سازمان امور مالیاتی جان سالم بدر ببرید. اما لطفا قبل از تصمیم‌گیری در مورد استفاده یا عدم استفاده از صندوقهای فروشگاهی ریسک‌های این کار را بررسی کنید.

اگر حسابدار هستید، انتظار این است که گزارش مکتوب ریسک‌ها را به مدیرتان بدهید و به او برای تصمیم‌گیری بهتر در این مورد کمک کنید.

 

 

نوشتن دیدگاه

آخرین نظرات

  • نان داغ – گزارش داغ

    dielmesiademnKD 20.12.1402 14:45
    Привет! Так случилось, что моя двоюродная сестра нашла у Вас интересного мужчину и вышла за него замуж ...

    ادامه مطلب ..و

     
  • نان داغ – گزارش داغ

    علی 06.10.1399 10:03
    جالب بود-ممنون از این متن فوق العاده

    ادامه مطلب ..و

     
  • 15+2 نکته ای که بهتر است موقع ارسال لیست مالیات حقوق به آنها توجه کنید

    مسعود 30.08.1399 00:25
    سلام من مالیات حقوق شرکتمون را برای اولین بار ارسال کردم یک لیست ارسال کردم اصلی تایید کردم بعد متوجه ...

    ادامه مطلب ..و

     
  • تسهیلات

    نرگس حیاتی 15.03.1399 23:49
    سلام با سپاس از سایت خوبتون بابت مطالب آموزنده ای که در اختیار ما تازه کارها قرار دادند. واقعا ...

    ادامه مطلب ..و